• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

A fagyasztószekrény és a fagyasztóláda közötti különbségek

Posted by: | Posted on: február 14, 2023
fagyasztószekrény, zöldségek

A pandémia okozta felfordulás sokakat megtanított arra, hogy eszesen, tervezve vásároljanak, és ha tudnak, raktározzanak. Nagy segítség ebben a hűtők fagyasztója, de azoknak igen véges a kapacitása. Sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy esetleg belefektessenek-e egy fagyasztóba, és ha igen, akkor fagyasztószekrénybe vagy fagyasztólábába?

A legfőbb és leglényegesebb különbség a kettő között, ami leginkább meghatározza a vásárlást, hogy a fagyasztószekrény horizontálisan, a fagyasztóláda pedig vertikálisan foglal helyet. Utóbbi híres a nagy kapacitásáról, azonban a rend fenntartása már problémásabb benne. A fagyasztószekrény általában polcokra és fiókos rendszerre van osztva, ezért rendezetten pakolható, akár feliratkozható, azonban pont a fiókok miatt, a hasonló űrtartalmú fagyasztóládába mégis több dolog fér bele.

A fagyasztóláda mellett szóló érvek között szerepel, hogy jobb az energiafogyasztása, könnyű belepakolni és nagyobb ételek is könnyedén elférnek benne. A fagyasztószekrények között már megtalálhatóak beépített változatok is, amik jobban integrálhatóak a modern konyhákba, illetve könnyebben elhelyezhetőek, mert kisebb alapterületűek.

Akár a fagyasztószekrény, akár a láda mellett döntünk, valójában az alábbiak funkciókra érdemes figyelni: legyen fagymentes, legyen benne gyorsfagyasztás, nyitott ajtó riasztás, illetve magas hőmérséklet riasztás.