• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Indokok, ami miatt érdemes szervert bérelni

Posted by: | Posted on: december 18, 2019

A szerver bérlés lényegében azt jelenti, hogy egy hardware, fizikai számítógép erőforrásait adják bérbe. Azaz a bérlő egy előre megszabott havidíjért cserébe ráhelyezheti a szoftverét a gépre, melyet a bérlés helyén, a gépteremben karbantartanak, biztosítják számára a működéséhez megfelelő környezetet.
Azzal, hogy fizetik a bérleti díjat, a szoftvert futtató cég mentesül a gép karbantartásának és frissítésének kötelezettsége alól. Egy szerver megvásárolása, és egyáltalán a karbantartása hatalmas pénzbefektetést és még nagyobb szakmai hozzáértést igényel. Ezt sok cég nem engedheti meg magának, vagy nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel, képesítéssel. Nekik érdemes a szerver bérlés mellett dönteni, a szolgáltató cégek ugyanis átvállalják a szerverek fenntartásával való bajlódást, biztosítják számukra a megfelelő hőmérsékletet, áramellátást stb.
Cserébe a bérbevevő egy teljesen különálló szervert tudhat magáénak, melynek használatáért nem kellett százezres, milliós beruházásokba vernie magát. Nincsenek karbantartási költségei és nem kell a szerver technikai részével bajlódnia, a hardvert és a szoftvert viszont ő befolyásolja.