• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Mi az a motivációs térkép, milyen területeken segít a fejlődésben?

Posted by: | Posted on: április 25, 2021

Az önismereti tesztek sokféle területen rámutathatnak olyan információkra, problémákra, mélyen a beállítódásunkban rejlő falakra, melyekkel jobb, ha tisztában vagyunk annak érdekében, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolati rendszert tudjunk kialakítani. 

De nem csak a személyes emberi kapcsolatokban van szükségünk nagyobb önismeretre ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A munka területe ugyanilyen fontos, lényeges, azt pedig, hogy mi mozgat minket, mi az, ami valóságosan inspirál, sikeresen felmérhető egy motivációs térkép segítségével.

A motivációs térkép magyarul és angolul is elérhető, egy online teszt kitöltése szükséges hozzá, melynek eredményeit egy szakember, coach segítségével elemezhetjük ki. Az eredményekből kiderülnek mélyen rejlő motivációink, melyeknek tudatában azt is megtudhatjuk, hogy hogyan növelhetjük a teljesítményünket.

A munkahely választás, pozíciók elvállalása, a sikeres munkavégzés, a saját magunkkal szemben támasztott elvárások kialakítása és nem utolsó sorban az önismeret szempontjából fontos, hogy megtudjuk, hogy mi is az, ami valójában inspirál minket és ebben segíthet a motivációs térkép. Cégvezetőként, ha egy sikeres és prosperáló céget szeretnénk felépíteni, hasznos lehet, ha elvisszük a csapatunkat egy motivációs térképpel tesztelő coach-hoz, ha pedig mi magunk szeretnénk feltérképezni a saját igényeinket, akkor is érdemes felkeresni motivációtérképezési szakértőt. Sok esetben munkahelyi feszültségeket, illetve saját magunkban rejlő diszkomfort érzeteket is okozhat az, hogy mi, vagy pedig munkatársaink nem érzik magukat a helyükön, nem érzik a motiváltságot. Egy teszttel kimutatható, hogy mik ennek az okai, és motivációszakértők segítségével az is, hogyan tehetők rendbe ezek a dolgok.