• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Mi ez a szag a konyhámban?

Posted by: | Posted on: december 7, 2021
konyhai lefolyó

Rejtélyes, kellemetlen szag van a konyhájában? Valami, ami nem múlik el, akárhányszor felmos vagy kiviszi a szemetet? Ellenőrizze a konyhai mosogatót. A konyhai mosogató talán a legnehezebben működő vízvezeték-készülék otthonában. Ha probléma van vele, akkor nagy eséllyel nem távolítják el megfelelően az ételt, vagy a koszos tányérokról leöblített zsírt nem távolítják el megfelelően a házból.

Amikor az étel vagy a zsír beakad a mosogató csöveibe, az rothadni kezd. A rothadó élelmiszer vagy más törmelék szörnyű szagot kelthet, és táptalaja lehet a baktériumoknak és a kártevőknek. Még ha nincs is hulladéka, a mosogató lefolyójába kerülő cuccok összegyűlhetnek, és meglepően gyorsan szagot ereszthetnek. Ha a mosogatónak savanyú szaga van, amelyet egyszerűen nem tud eltávolítani, íme néhány lehetséges magyarázat és mit tehet ellene.

Ha főzőzsírt vagy növényi olajat önt a konyhai mosogató lefolyójába, az megdermedhet a lefolyóban vagy az alsó cső oldalaiban. Ezután a zsír elkezd lebomlani, és felfogja a többi lehulló törmeléket. Hamarosan rothadó szag árad vissza a mosogatóból a konyhába. Öntsön körülbelül egy csésze szódabikarbónát a konyhai mosogató lefolyójába. Kövesse ezt körülbelül annyi ecettel, majd hagyja állni körülbelül tíz percig. Amíg a keverék teszi a dolgát, forraljunk fel egy fazék vizet. Ha eltelt tíz perc, öntse a forrásban lévő vizet a mosogatóba. A szódabikarbónának és az ecetnek fel kell haboznia, és el kell távolítania a zsírt a lefolyóban, majd a forrásban lévő víz kiöblíti az egészet.

Néha ételmaradékok vagy egyéb szennyeződések ráakadhatnak a szemétlerakó pengékre. Az étel megrothad és szagot kezd árasztani. Fogjon meg körülbelül két csésze jégkockát és egy csésze sót. Kapcsolja be a konyhai mosogató hideg vizét, és futtassa az ártalmatlanítást körülbelül 20 másodpercig. Ezután öntse a jeges poharakat és a sót a hulladékba. Hagyja a programot addig futni, amíg az összes jégkocka el nem fogy. A jég hideg vízben történő feldarabolása segíthetett volna eltávolítani a pengékre tapadt szennyeződést.

A szagok további megelőzése érdekében cseppentse le a citrom, a grapefruit vagy a narancs héját az ártalmatlanítás során, miközben a jéggel együtt futtatja. Hozzáadhatunk citromlevet és ecetet is.

Ha a mosogatója inkább csatornaszagú, mint romlott étel, akkor a csapdájával lehet probléma. A konyhai mosogató csapdája a „P” vagy „U” alakú cső, amely közvetlenül a mosdókagyló alatt van. A csapda feladata, hogy megakadályozza, hogy a csatornagáz visszasodródjon a csövekből a házba. Az elveszett jegygyűrűk visszaszerzéséhez is hasznos. A csatornaszag általában azt jelenti, hogy a csapdában lévő víz, amely elzárja a csatornagázt, elpárolgott. Ez akkor fordulhat elő, ha a mosogatót egy ideig nem használták. Ha ez a helyzet, akkor csak annyit kell tennie, hogy járatja a mosogatót, és hagyja, hogy a víz visszatöltődjön a csapdába. Figyelje a csapdát a víz folyása közben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem szivárog.