• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Tegye meg ezt a néhány dolgot, hogy megvédje számítógépét a hackerektől

Posted by: | Posted on: december 27, 2021
hacker

Nem sok vállalkozó ismeri fel üzleti számítógépei és műszaki eszközei védelmének fontosságát, mert úgy gondolja, hogy azok túl kicsik ahhoz, hogy a kiberbűnözők célpontjai legyenek.

Mindazonáltal, bármennyire is kicsinek gondolja cégét, továbbra is kritikus fontosságú az éberség. Ezt támasztja alá a Verizon 2019 Data Breach Investigations Report megállapítása, amely szerint a kibertámadások legalább 43%-a kisvállalkozások ellen irányul.

Ha Ön egy kisvállalkozást vagy induló vállalkozást irányító vállalkozó, akkor nagy eséllyel nem rendelkezik azzal a luxussal, hogy házon belül külön IT-részleggel kezelje műszaki igényeit.

Ezután Ön és csapata dönti el, hogyan védheti meg üzleti eszközeit a biztonsági fenyegetésektől és a zavaró meghibásodásoktól. Még ha nem is informatikai szakértő, akkor is végrehajthat olyan alapvető biztonsági intézkedéseket, amelyek további védelmi réteget adnak üzleti technológiai eszközeihez.

A technológia drámaian fejlődött, és emiatt sokan azt hiszik, hogy a vírusok és a rosszindulatú programok a múlté. A technológia fejlődése azonban csak kifinomultabbá és veszélyesebbé tette a rosszindulatú szoftvereket. Ez azt jelenti, hogy éberebbnek kell lennie, amikor a gép védelméről van szó.

A vírusirtó programok telepítése az eszközeire nem rakétatudomány. Ha telepítheti a Facebookot vagy az Instagramot a telefonjára, akkor nincs ok arra, hogy miért ne tudja kezelni a rosszindulatú szoftverek elleni programok egyszerű telepítését. Ez a biztonsági művelet nem fog sok időt igénybe venni, és nem kerül sok pénzbe. Válasszon fizetős programokat az ingyenes alkalmazások helyett, mivel ezek általában megbízhatóbbak.

A gépeiben tárolt adatok immateriális üzleti javak, amelyek elvesztését nagy valószínűséggel nem engedhet meg magának. Manapság a legtöbb üzleti feladatot digitálisan hajtják végre, az adatok elvesztése leállíthatja a műveleteket, és akár jelentős pénzügyi következményekkel is járhat. Megelőző intézkedésként már elengedhetetlenné vált az adatmentés. Évekkel ezelőtt sok vállalat lemondott adatai biztonsági mentéséről, mert ez meglehetősen költséges és időigényes lehet.