• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Új területen is rekorderek lettünk: szelfizés.

Posted by: | Posted on: szeptember 12, 2018

Bár manapság már mindenből kimutatást készítenek, a szelfizés eddig nem számított ezek közé, mostanáig: a legújabb hírek szerint a magyarok egyharmada naponta készít én-képeket. A statisztikai adatokat  a Huaweinek köszönhetjük, akik egy 1000 válaszadós kérdéssor elemzése után állapították meg, hogy mi magyarok igencsak sokat fotózzuk magunkat.

A használat gyakoriságára vonatkozóan az volt a kérdés, hogy naponta, hetente, havonta vagy évente (ritkábban) szelfizik -e a felhasználó. A legtöbben, csaknem 40% a hetente választ jelölte meg. Kisebb gondolkodás után úgy hiszem, hogy én is ebbe a kategóriába tartozom, mivel vannak napok, amik kimaradnak, néha-néha. A naponta szelfizők az összes válaszadó csaknem 19%-át teszik ki, amiből egyértelműen látszik, hogy a közel 60% heti rendszerességgel számos szelfit készít, a kategóriák közt pedig nyilván van átmenet, mint például én is, aki ugyan nem szelfizek minden nap, de megközelítem ezt a csoportot.

A további kérdésekben több választ is meg lehetett jelölni. Az első arra vonatkozott, hogy kikkel fotózkodik az illető a legtöbbet: a legtöbben a családjukkal, illetve a barátaikkal, valamint az állataikkal fotózkodtak. A szelfizés célját tekintve a legtöbben azt válaszolták, hogy saját maguk szórakoztatására, vagy a barátaikéra készítik a képeket, csak ezt követte az, hogy posztolják is őket. A képek szerkesztésével kapcsolatban pedig a legtöbben a filtereket, és az effekteket használják szívesen.