• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

A munkaerő-közvetítés előnyei

Posted by: | Posted on: június 22, 2022
munkaerő-közvetítés, irodai meegbeszélés

Miért lehet hasznos a vállalatoknak munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégeket megbízni állományuk bővítésére, a fluktuáció gyors csökkentésére, vagy egy-egy kieső munkatárs helyettesítésére?

Akár elhúzódó betegség miatt kell például megoldani egy kolléga helyettesítését, akár gyerekvállalás első éveire kell valakit pótolni, a munkaerő-közvetítés során lehetőség van szezonális munkaerő-kölcsönzésére is. Egyrészt a munkaerő-kölcsönzés egy költséghatékony megoldás, hiszen egy meghatározott közvetítői díj fejében rengeteg energiát, bizonytalanságot és időt spórolhat meg magának a partner cég.

Így az ezekkel a sokszor elhúzódó folyamatokkal járó költségeket is jelentősen le lehet csökkenteni. Sokszor nincs a cégeknek ennyi energiája a HR folyamatokra, és nem egyszer fordul elő elhúzódó kiválasztási folyamat. Ha ez adott esetben egy marketing osztály, amelynek amúgy is rengeteg dolga van, hosszú időbe telhet energiát összpontosítani az álláshirdetés elkészítésére, annak kiválasztására, hogy pontosan milyen platformokon, felületeken is legyen meghirdetve a pozíció, aztán azon izgulni, hogy vajon ténylegesen eléri-e a megfelelő jelölteket a lehetőség, majd pedig a toborzási és kiválasztási folyamatokkal foglalkozni, és a végső döntést határozottan meghozni.

Ez rengeteg energia, főleg, ha nem egy HR osztály végzi. Ilyenkor nagyon nagy segítséget jelenthet egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég megbízása, rengeteg terhet vehet le a cég válláról. Ráadásul egy jó munkaerő-közvetítés során a tanácsadók a munkaerőpiac ismeretén túl tisztában vannak az aktuális üzleti és ipari tendenciákkal is, és ennek figyelembevételével határozzák meg a profilt és a toborzási stratégiát. Ez pedig egy nagyon precíz munkát követel meg, amire egy munkaerő-kölcsönző cég specializálódik és van rá ideje, energiája. A biztoskesz.hu ebben is segítéségre van az érdeklődőknek, mind az állást keresők, mind az állást kínálók nyugodt szívvel kereshetik fel a közvetítő céget egy jó partneri viszony kialakításának reményében.