• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Well done hideg zsíroldó: életem egyik legpozitívabb meglepetése

Posted by: | Posted on: június 25, 2022
Well done hideg zsíroldó, konyha

A minap egy kedves barátnőm váratlanul tért be hozzánk. A lakás átlagos állapotban volt, de nem volt időm apróságokra kitérő, alapos takarítást végrehajtani a látogatása előtt. Mivel kisbabával élünk, mindig jól jön a segítség – így, amikor barátnőm (nem ez a neve, de nevezzük Andinak az egyszerűség kedvéért) felajánlotta, hogy kitakarítja a konyhámat, hatalmas örömmel bólintottam rá és mondtam igent.

Amíg én a babával tettem egy sétát, Andi igazi csodát művelt a konyhámban: a padló fénylett, a hűtő ragyogott, és ami a legfeltűnőbb változást jelentette, a tűzhely is makulátlan volt. Azonnal feltűnt, hogy valami újat vethetett be. Mint kiderült, a Well Done hideg zsíroldó volt a dolog „nyitja”.

Bár korábban is ott lapult a polcom alján egy flakon belőle, beismerem, teljesen elfeledkeztem róla, hogy rendelkezésemre állna ez a csodaszer, amit Well Done hideg zsíroldónak neveznek. Korábban ugyanis mindig a klasszikus megoldáshoz nyúltam (azóta persze nem ez a klasszikus nálam), azaz a dörzsi szivacsot és átlagos mosogatószert használtam. Természetesen ez sem időben, sem hatékonyságban nem közelítette meg a Well Done hideg zsíroldót, de ez van.

Végül Andi (és szorgalma) kellett ahhoz, hogy újra rádöbbenjek, milyen könnyebbséget jelent, ha a Well Done hideg zsíroldó nem csak a polcon porosodik, hanem használatba is veszem azt. Azóta persze viccé is vált köztünk a dolog, és ahogy az egyik ismert filmben is rendszeresen említenek egy „Windex” nevű csodaszert, úgy lett köztünk mondás a Well Done hideg zsíroldó is, amin mindig jót derülünk és azonnal jó kedvre derítjük vele egymást.