• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

A nyitott műhely titkai

Posted by: | Posted on: február 24, 2023
nyitott műhely

A nyitott műhely nem egy gyakori megoldás az ipari parkban, azonban van egy terület, ahol előszeretettel alkalmazzák: ez pedig a mezőgazdaság.

A nyitott műhely nem teljesen alkalmas a termények tárolására, sokkal inkább géptárolók esetében alkalmazzák ezt a fajta épülettípust. Mivel a mezőgazdasági munkákhoz szükséges munkagépek, szállítójárművek, eszközök mozgatása nagyon gyakori, a teljesen vagy részben nyitott műhelyek egyre gyakoribb alkalmazása teljesen érthető tendenciát jelent. Erre a szerkezettípusra szinte minden agrárszektorban tevékenykedő vállalkozásnak szüksége van.

A nyitott műhelyek tervezése és kivitelezése egyaránt nagy és precíz szakértelmet igényel, ezért a megrendelők és kivitelezők között állandó és alapos konzultációs folyamatoknak kell zajlaniuk. A nyitott műhely felépítésére külön szakosodott szakemberek kínálják segítségüket. Gyakran a kivitelezők más típusú épületek – például teljesen zárt nagyméretű csarnokok, hangárok – felépítésében is jártasak.

Az ilyen típusú épületeknek érthetően oldalfaluk nincsen, ezért kizárólag a nedvességre, párára és szélre nem érzékeny termékek, áruk, járművek tárolására alkalmasak. Ezeknek a méretei meghatározóak a műhely vagy géptároló kialakításában, ezért a kivitelező számára már a tervezés megkezdése előtt szükséges lehet elmondani, hogy milyen típusú feladatokra használjuk majd az épületet.

A külső csapadékelvezetés szintén lényeges, ahogy az aljzat és padlózat megtervezése is kiemelkedően fontos, ha a környezeti szélsőségeknek ellenálló építményt szeretnénk installálni.