• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Egy fészekhinta vásárlása egy játszótéri projekthez

Posted by: | Posted on: február 19, 2022
fészekhinta két gyerekkel

A hintákról tudjuk, hogy elengedhetetlen eszközök a játszóterekhez, mivel minden korosztályban levő gyerekek szeretik őket. Azonban a népszerűségének köszönhetően a különböző típusok közül a fészekhinta emelkedett ki az utóbbi években, mely számos játszótéren alap elemnek számít.

Amikor egy ilyen fészekhintát akarunk beszerezni egy játszótérhez fontos figyelembe venni néhány szempontot, ami alapján meghozzuk a döntést. Nem mindenki számára megfelelő bármelyik típus, és sokan meglepődnek, hogy ezek milyen változatosak lehetnek. Először is meg kell határozni, hogy lakossági vagy kereskedelmi fészekhintát akar beszerezni. A lakossági fészekhinta inkább az, amelyet az otthonok hátsó udvarára készítenek, de pompásan festenek egy nappaliban is. A kereskedelmi típusok pedig közösségek vagy iskolák számára épülnek, amelyek nagyszámú gyerekek által történő intenzív használatot is kibírnak.

A következő lépés az, hogy meghatározza azt a célcsoportot, amelynek ezt a játszótéri elemet tervezi beszerezni. A korosztály határozza meg, hogy milyen típust vásároljon pontosan a projektjéhez. Minél fiatalabbak a gyerekek, annál valószínűbb, hogy egy stabilabb és akár vastagabb darabot érdemes választani. A legtöbb játszótér 2 és 12 éves kor közötti gyerekekre összpontosít, szükség szerint módosítva a minimális vagy maximális életkort. Ebből arra is lehet következtetni, hogy nagyjából egy óvodai játszótér a 2-5 éves korosztályra szabná a játszóteret, míg egy iskola az 5-12 éves gyerekeket célozná meg.

Annak érdekében, hogy fészekhinta illeszkedjen a játszótér többi részéhez, érdemes felmérni a helyet, ahol dolgozik. A hintakészlethez illeszkedően mért teret használati zónának nevezik, és fontos megjegyezni, hogy ez magában foglalja a függőleges teret is, amellyel dolgoznia kell. Hasznos tipp egy ilyen eszköz vásárlásához, ha elképzeljük, hogy a felszerelést egy buborékba helyezzük, és a használati zóna a buborék minden szélére kiterjed. Ez segít abban, hogy az eszköz megfelelően zónázva legyen, és elegendő helyet biztosítson.