• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Mit emelünk ki a műanyag ablak előnyei közül?

Posted by: | Posted on: január 26, 2022
műanyag ablak, kanapé. virág

Biztosan sok ember elmondhatja már, hogy ismerősek neki azok az érvek, amelyek a műanyag ablak mellett szólnak és sokan is ajánlják ezt a nagyszerű terméket. Viszont néha érdemes felfrissíteni ezt az ismeretet, főleg, ha ablakcsere előtt áll valaki, ezért beszéljünk kicsit az előnyökről.

A műanyag ablakok egyik fő előnye az energiahatékonyság. Az ilyen típusú nyílászárók profiljai jobb hőszigeteléssel rendelkeznek, és a jó üveggel együtt igen jelentős energiamegtakarítás is elérhető.

Egy másik fontos szempont az ár-érték arány. Mivel általában olcsóbbak, mint a más anyagokból készült ablakok, ez mégsem jelenti azt, hogy gyengébb szigetelést kínálnak, sőt gyakran inkább jobbat.

Ha azonban műanyag ablakra cseréli az elavult ablakát, az is fontos, hogy ezek az új gyártmányok tartósak és könnyen karbantarthatók legyenek. A műanyag ablak nagyon hosszú élettartamú tud lenni, és viszonylag ritkán kell megtisztítani szappannal és vízzel.

És ha aggódik a környezetvédelem miatt, szerencséje van, mert már számos műanyag ablak 100%-ban újrahasznosítható, ami jelentős természeti erőforrás-megtakarítást jelent. Vannak újrahasznosítási programok is a PVC beszállítói és gyártói számára. Ily módon a visszamaradt vagy a régi ablakokból származó darabokat összezúzzák és feldolgozzák az új PVC termékek újragyártása céljából.

Ha tehát műanyagra cseréli ablakait, és Budapest környékén él, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, a Daidalos munkatársaival és az Ön igényeire szabva adunk egy kiváló ajánlatot.