• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Nyári jelentős lovas felszerelés eszközök

Posted by: | Posted on: január 25, 2022
lovas felszerelés, lovasok lóháton

A nyár messze a legjobb évszak minden lovas számára. Hosszú napok az udvaron a lovainkkal, melegebb idő, kirándulások kiállításokra… ez a lista még hosszan folytatható. A meleg idő kellemes, de kényelmetlen lehet lovainknak és nekünk is, ezért íme néhány lovas felszerelés, amelyek segíthetnek a nyár zökkenőmentes lebonyolításában.

A napkrém az első ilyen, hiszen senki sem akar fájdalmas leégést vagy lovas barnaságot. A napkrém tehát kötelező lovas felszerelés! Ezt követi egy szellőztetett lovaglósapka. Nyáron elkerülhetetlen az izzadt fej és kalapszőr, de egy szellőző sapka kicsit kényelmesebbé teheti a meleg túrákat. Ne feledkezzünk meg a légypermetről sem. A legyek minden lótulajdonos számára zavaró problémát jelentenek, ezért jó minőségű légyriasztóval tartsa szabadon a lovát.

A szellőztetett hosszú ujjú felső is egy olyan lovas felszerelés, amely a legfontosabbak közé tartozik. A hosszú ujjú felső védelmet nyújt a leégés ellen, míg a szellőző hűvös marad, így tökéletes hosszú kirándulásokhoz. A nyári lovaglónadrág pedig hasonlóan fontos a lovas felszerelések között, mivel meglehetősen kényelmetlen lenne rövidnadrágban lovagolni. Egy könnyed nyári lovaglónadrág vagy harisnyanadrág hűvössé és kényelmesebbé teheti ezt a csodás tevékenységet ezen a nyáron is.

Ne hanyagoljuk el a dezodort sem és lehet, hogy izzadtnak fog így tűnni, de az illata nagyszerű lesz. Illetve ott van ugye a napszemüveg, amit fontos használni, hiszen majd hálás lesz, ha nem lesznek ráncai a hunyorgás miatt.

Végül pedig a fontos lovas felszerelések közé soroljuk a légáteresztő lócsizmát is. Lovaink keményen dolgoznak a nyári hónapokban, ezért tartsuk őket kényelmesen és hűvösen egy jó pár légáteresztő csizmával. A légytakaró is előnyös lehet, hogy tartsa távol a bosszantó, harapós rovarokat egy megbízható takaróval. Illetve érdemes kiemelni a légymaszkot, amely tökéletes a terepen és lovaglás közben és a légáteresztő nyeregbetétet. A lovak nagyon izzadnak a nyereg alatt, így, ha egy szellőző nyeregbetétet vásárol, amely lehetővé teszi a levegő áramlását, akkor a lovak kényelmesen érezhetik magukat a meleg napokon.