• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Éjszaka fogyasztható ételek

Posted by: | Posted on: július 16, 2021
sült pulyka hús

Mindannyiunknak vannak néha késő esti kaja utáni vágyakozásaink. Olyan esetek ezek, amikor fekszel az ágyban, de az elméd a hűtőszekrény tartalmán gondolkodik. Megpróbálsz harcolni ellene, de rájössz, hogy nem lehet. Ételt szeretnél rágni, majd inni és lenyelni. Általában ez így történik: sok habozás után leszállsz az ágyadról, és átsétálsz a konyhába, ahol másodpercekig, sőt percekig állhatsz, és sok mindenen elmélkedsz.

Hallottál róla – olvashatsz is róla – a híres „késő esti étkezés nem jó neked”. Jól tudod, hogy a késő esti étkezés hogyan okozhat stresszt és hízhatsz tőle. De te csak enni akarsz – és enni is kell.

De mit kell enni? Melyek a legjobb és legegészségesebb lehetőségeid? Nézzünk meg néhányat.

Ha nem vagy vegetáriánus, akkor a pulyka az egyik ilyen ínyenc falat, amit éjszaka is nyugodtan lehet fogyasztani. Nem csak nagyon finom, de elég tápláló is. Sok fehérjét is tartalmaz, egyben bizonyos mennyiségű vitaminnal és egy szelén nevű tápláló vegyülettel. A szelén egy erős antioxidáns, amely fontos szerepet játszik a pajzsmirigy megfelelő működésének biztosításában. A pulyka az egyik legjobb étel, amelyet éjszaka fogyaszthatsz, mert a jelentős mennyiségben tartalmazott fehérje feltételezhetően elősegíti a fáradtságot és ezáltal az álmosságot.

A nem vegetáriánusok másik nagyszerű választása a hal, különösen a zsíros halak, például a lazac, a tonhal és a makréla. Ez egészséges választás, mivel jelentős mennyiségű D-vitamint tartalmaznak. A D-vitamin segíti a szervezetet a kalciumszint szabályozásában, és jót tesz a veséknek, a mellékpajzsmirigyeknek, a bőrnek és így tovább.

A zsíros halak omega-3 zsírsavakat is tartalmaznak. Az omega-3 zsírsavak az egészséges zsírsavak egy csoportja, amelyek gyulladáscsökkentőként szolgálhatnak és jót tesznek az agynak. Az omega-3 zsírsavakról kimutatták, hogy képesek növelni az idegrendszer által termelt szerotonin mennyiségét, és ezáltal jobb alvást eredményezhetnek. Ez azt jelenti, hogy a halak nem tartanak ébren! Nem kell egyik oldalról a másikra gördülni, hogy elaludjál, miután megetted őket.

Végre legyen valami a vegetáriánusoknak is. Egy gyümölcs! A banán nemcsak jó ízű, de gazdag a kálium és a triptofán vegyületekben is, így az egyik legjobb étkezés éjszaka.

A triptofán, amint azt korábban említettük, nélkülözhetetlen fehérje, amely szerepet játszik a relaxációban. Néhány banán étkezés előtt javíthatja az alvás minőségét. Ráadásul vitaminokat tartalmaznak és antioxidánsokban gazdagok. Tartalmaznak olyan vegyületeket is, amelyek képesek megkönnyíteni a bélmozgást.

Amikor legközelebb egy késő esti finomságra vágysz, tudnod kell, hogy nem minden ételt jó éjszaka fogyasztani. Vannak, amelyek jók, de mások pedig hozzájárulhatnak a túlzott súlygyarapodáshoz, szívbetegségekhez, emésztési rendellenességekhez és más egészségügyi problémákhoz.

Ébredtél már duzzadt szemtáskákkal, hányinger érzettel vagy rosszulléttel egy késő esti étkezés után? Akkor lehetséges, hogy az étkezés nem volt remek választás.

Az éjszakai étkezéshez és a legjobb harapnivalók kiválasztásakor olyan ételeket kell választanod, amelyek alacsony kalóriatartalmúak – legfeljebb 200 kalóriát tartalmaznak – és magas fehérjetartalommal rendelkeznek. Az olyan fehérjék, mint a triptofán, javítják az alvás minőségét. Ezen ételek közül néhány a tojás, a pulyka, a sajt, a banán, a joghurt és a gyümölcslé.

Ne feledd, hogy az egészséges táplálkozás nagyszerű módja annak, hogy egészséges maradj.