• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Grafikus számológépek előnyei.

Posted by: | Posted on: szeptember 30, 2018

A grafikus számológép egy olyan eszköz, melynek sokkal fejlettebb kijelzője van, mint a többi, egyszerűbb számológépeknek. Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy egy, maximum két sávban látjuk a számításaink eredményét, ezeknél azonban ábrázolt grafikonok, törtvonallal elválasztott bonyolult egyenleteket is számolhatunk. 
A CASIO FX-9860GII esetében természetes algebrai bevitelt biztosító kijelzőn ikonmenün választhatjuk ki a kívánt funkciót, integrál-, és differenciálszámítások végezhetőek vele, komplex számokkal is lehet számolni rajta, van rajta megoldó funkció, táblázatkezelő, ezen kívül pedig számítógéphez is csatlakoztatható a készülék. Ha egy diák olyan területen tervezi folytatni a tanulmányait, mely igényel matematikai képességeket, érdemes beszerezni egy ilyen grafikus számológépet. A bonyolultabb számítások ugyanis csak ezekkel végezhetőek el egyszerűen és biztosan.

Szintén jól használható a SHARP EL-W506, ha ilyen területre készülünk, mert ennek is matematikai kijelzője van, és egyenletek, egyenletrendszerek megoldása egyszerűen végezhető vele, illetve a mértékegység átváltás, mátrix számítás, differenciál-/integrálszámítás is megoldható vele.