• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Mennyibe kerül a kínai császárfa?

Posted by: | Posted on: szeptember 13, 2019

Felmerülhet a kérdés, hogy miért hibrid a császárfa? Két kínai császárfa keresztezéséből jött világra ez a különleges fafajta, melynek mindkét őse elég gyorsan növekedőnek számított, és ennek hála a császárfa is nagyon gyorsan nő, akár 8 év alatt eléri teljes, végleges magasságát, a 10-20 métert. Élettartalma azonban a nem hibrid fákhoz képest nem annyira magas: nagyjából 40 évig élnek.

Legtöbb esetben ezt az élettartalmat úgysem várják meg, mert a fa kiváló építőanyagnak bizonyul, keményfa anyagának köszönhetően. A fákat már 4-5 éves kortól lehet vágni, és a csonkból újra nő a fa, így kiváló bútor anyagnak számít. 

A fa kifejezetten olcsónak számít, ha nagy mennyiségben akarjuk megvásárolni: 1-100 fa vásárlása esetén 2900 forint darabja, míg ha 100-600 darabot vennénk, akkor 2400 forint egy fa, és a 600-3000 darab vásárlása mellett döntünk, akkor 1950 forintért vihető el egy fa.

Azok számára, akik a fát ipari mennyiségben termelni érdekes adat lehet, hogy ha fűrészáru előállítását célzó telepítés terveznek, akkor az egy hektárra telepíthető facsemeték száma: 600 db.