• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Honnan ered a hibrid császárfa?

Posted by: | Posted on: augusztus 12, 2019

A hibrid császárfa egy gyorsan növekedő fafajta, melynek számos lehetséges felhasználási módja van: szép akácos virágzata révén például kiváló lehet a méhészek számára, mert kiváló méz készül belőle. A faiparban dolgozók számára kiváló alapanyag lehet belőle bútorok számára. Ezen kívül pedig azoknak is előnyös választás lehet, akik a kertjükbe szeretnének egy kellemes, árnyékot adó lombos fát. Főként szélvédő sávok kialakítására vagy árnyékolóként szokták ültetni, mert kevesebb, mint egy évtized alatt 10-20 méterre is megnő, koronája terebélyes, dekoratív.

Eredetét tekintve a hibrid császárfa az ázsiai, illetve az amerikai nyárfa keresztezéséből született. Őshazájában, Kínában több évezredes múltra tekint vissza a felhasználása. Ráadásul jóformán minden részét hasznosítják a különböző iparágak. Virágját, levelét és kérgét is felhasználja például a gyógyszeripar. Levelei színe élénkzöld, méretre hatalmasak, és szív alakúak.

Emellett kiváló építőanyagnak bizonyul, mert első osztályú faanyaga, újratelepítés nélkül, szinte néhány évente újra kitermelhető, nagyjából 8 évenként érik el azt a nagyságot, melyből már nagymennyiségű építési célra felhasználható faanyag jön ki.