• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Mi miatt táblás kerítés a neve számos modern kerítésnek?

Posted by: | Posted on: június 19, 2021
táblás kerítés

Nem tudtam róla, de mint kiderült már mindenféle táblás kerítést láttam korábban, csak épp nem tudtam, hogy így hívják ezeket a modern kerítéseket. Felmerült azonban bennem a kérdés, hogy miért nevezik így ezeket?

 

Ezek azok a kerítések, melyek 2 vagy épp 3 drótháló összehegesztéséből állnak. A táblás kerítés kifejezés tehát egy gyűjtőfogalom, mely többféle lehetőséget rejt magában. Vannak úgynevezett 2D-s vagy 3D-s variánsok is, melyek ugyanúgy egy keretbe vannak foglalva, csak épp más a kialakításuk egy cseppet.

A táblás szó onnan származik, hogy egy fém keretbe teszik be a kerítést alkotó fémrácsot. A fémrács tekintetében van eltérés ugyan – ezért beszélünk 2D, 3D és azon túl is több variánsról, de lényegében az összes kerítés ugyan abból a kezdő gondolatból ered: hogy egy fémkeretbe illesztik őket.

Az ilyen táblás kerítés típusokat szokták közterületeken és a parkok elkerített részein felvonni, mint mondjuk a kutyafuttatók körül, vagy mondjuk kültéri sportpályák, létesítmények, intézmények körül. Főleg közterületeken találkozhatunk velük sokat, sokféle megjelenésben.

Bár valóban ez a megszokott, de nem csak a parkokat dominálják manapság ezek a kerítések. Felvonható táblás kerítés a magánházak köré is, de kisebb méretben használva kerti lugasban és akár veteményes koré is jól használható, még futónövények számára is ideális választás.

A táblás kerítések bár könnyűszerkezeteseknek látszanak, de a valóságban strapabíró darabok, melyek jól passzolnak a modern minimalista stílushoz.