• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Miért nem mindegy, hogy milyen csempevágót használunk?

Posted by: | Posted on: október 31, 2019

Csempevágót minden burkoló szakember használ. Ahhoz azonban, hogy valóban megkönnyítse a munkáját, nem mindegy, hogy milyet választ. Ehhez nyújtunk segítséget cikkünkben!

A minőségi csempevágók egyszerű használhatóságukkal és nagyfokú hatékonyságukkal igencsak megkönnyítik a velük dolgozó szakember dolgát. A használat során nem csúszkálnak, nem mozdulnak el, sokféleképpen beállíthatók, így pontos vágást tesznek lehetővé. Tekintsük át a leggyakrabban használt csempevágók előnyeit!

Egysínes csempevágó: fő jellemzője, hogy „húzásos” karcolási rendszer alapján működik. A vágókar műanyag törőtalpakkal van felszerelve, ennek köszönhetően nem hagy nyomot a megmunkált felületen. A csúszkálás ellen gumitalpak nyújtanak védelmet. Keskeny, kétirányú szögállítási opcióval rendelkezik.

Tolókaros csempevágó: működése a „tolásos” karcolási rendszeren alapul, szintén lehetőség van a kétirányú szögállításra. Használat közben nem hagy nyomot, mivel szintén műanyag törőtalpakkal rendelkezik.

Lézeres csempevágó: precíz, igényes és gyors munkához érdemes ezt választani, mert nagyobb lapok átlós vagy ferde szögű darabolása is egyszerű vele. Törőlapja egy határozott mozdulattal kettétöri a pontosan bekarcolt lapokat. A lézer segítségével a csempelapok pontos méretre állíthatók, és könnyen a kívánt szögben levághatók.