• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Milyen vállalkozásformát válasszak?

Posted by: | Posted on: február 24, 2018

A cégalapítás legelső lépése! Alapvetően négyfajta vállalkozási forma közül választhatsz, ezek pedig a közkereseti társaság (kkt.), betéti társaság (bt.), korlátolt felelősségű társaság (kft.), részvénytársaság (rt.). Ezeken kívül mint magánszemély létrehozhatsz egy egyéni vállalkozást, mint adószám nélküli magánszemély, adószámos magánszemély vagy egyéni vállalkozó stb.

A leggyakrabban bt-t vagy kft-t mellett döntünk cégalapításkor. A bt-t (betéti tagság) egy beltag és egy kültag alapítja, azaz minimum két főnek kell alapító tagként szerepelnie. A kft-t (korlátolt felelősségű tagság) akár már egy fő is megalapíthatja, de lehet több tagja is.
Egyéni vállalkozásba akkor érdemes belekezdeni, ha üzletszerűen végez az ember gazdasági tevékenységet nyereségszerzés céljából. Ebben az esetben az egyéni vállalkozó nem végez főállásban munkát, mint bejelentett munkavállaló. Amennyiben igen, tehát a személyes üzleti tevékenységét a főállású munkája mellett végzi, akkor adószámos magánszemélyként érdemes bekerülnie nyilvántartásba.