• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Tévhitek a műanyag ablak körül

Posted by: | Posted on: október 24, 2022
műanyag ablak növények

Cikksorozatunk első részében olyan tévhiteket jártunk körbe, miszerint a műanyag ablak „egyenlő a gyenge minőséggel” vagy „világos vagy fehér színe miatt gyorsan koszolódik”, illetve „csak a sok kamrás verzió szigetel jól, ami anyagilag nem is kedvező”, és végül azt is megcáfoltuk, hogy „környezetszennyező” lenne ez a típus.

Ezúttal a tévhitek eloszlatását szeretnénk folytatni a következő pontokban – annak érdekében, hogy a műanyag nyílászárók körüli téves információk, képzetek senkit ne akadályozzanak meg a legjobb megoldások megtalálásban.

  1. „A műanyag ablakok túl egyformák”

Sokan azt hiszik, hogy a műanyag ablak kínálat egysíkú, holott rengeteg típusa elérhető. Tekintve a műanyag ablakok méretét, felépítését, sőt, még színét is, hatalmas kínálat áll rendelkezésünkre. Ha nem lennénk elégedett egy szaküzlet termékeivel, mindenképp nézzünk szét más boltokban is. Továbbá érdemes online is böngészni, az egyes webshopok kínálata még szélesebb lehet, mint a bemutatótermek esetében.

  1. „A fa és műanyag kizárja egymást”

Létezik egy tévhit, miszerint a műanyag ablak mellé nem kerülhet más anyagú – főleg fa – nyílászáró. Ez nem így van, hiszen előfordulhat, hogy (akár anyagi megfontolásból) a nyílászárók többségét műanyagból rendeljük meg, míg a jobban szem előtt álló ajtókat vagy ablakokat fából építjük be. Egy gyönyörű, „karakteres”, esetleg színes fa bejárati ajtó például szinte bármilyen ablakok mellé passzol.