• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Első találkozásom a vágókéses frissen tartó fóliával

Posted by: | Posted on: október 31, 2019

Nemrégiben, egy hétvégi nagybevásárlás alkalmával abba a sorba tévedtem az egyik hipermarketben, ahol a frissen tartó fóliák, alufóliák, mosogatószivacsok, szemeteszsákok sorakoznak. Jó is, hogy arrafelé jártam, mert éppen kifogytam otthon frissen tartó fóliából, és pótolnom kellett.

Alapvetően nem szeretem a frissen tartó fóliát, mert minimum három kezűnek kellene lennem ahhoz, hogy tudjak belőle vágni. Bizonyára mindenki ismeri a helyzetet, amikor egyik kezében a hengert tartja, a másikkal a lehúzott rész végét fogja, és már nem is maradt több kéz, amiben a kést tarthatná, hogy levágja a kihúzott darabot. A recés alumínium csíkkal ellátott papírdobozos verzió talán egy fokkal jobb, de ez esetben sem ártana harmadik kéz, amelyik elcsípné a fólia leszakított végét, hogy ne ragadjon össze azzal a lendülettel, ahogy elválik a papírdoboztól.

Pont ezen lamentáltam a polcsoron keresztülvágva, amikor megakadt a szemem egy különleges találmányon: frissen tartó fóliahenger vágókéssel. Persze utólag kiderült, hogy ez is csak nekem újdonság, hiszen rollbox néven mindenféle fajtája megtalálható viszonylag régóta. Sebaj – gondoltam -, sosem késő új ismeretekre szert tenni! A rollbox megoldásnak az a lényege, hogy a műanyag záróelemek kialakításának köszönhetően bármely pozícióban megáll az asztalra helyezve. Miután a megfelelő méretűre húztuk ki a fóliát, a beépített vágókés segítségével egyszerűen levághatjuk anélkül, hogy összeragadna a vége.

Amióta felfedeztem ezt a nagyszerű lehetőséget, csak ezt használom, és nincs többé bosszankodás. Bátran ajánlom kipróbálásra!