• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Ezekre figyeljen, mielőtt szerelőt hív a bojleréhez

Posted by: | Posted on: október 19, 2021
bojlerszerelő szakmának, bojlerek

A bojlerek időről időre meghibásodhatnak még akkor is, ha Hajdu gyártotta villanybojlerek. Azonban nem mindegy, hogy ha azt tapasztalja, hogy nincs meleg víz, akkor tényleg a bojler romlott el (például megadta magát a fűtőszál), vagy más gond adódott.

Hiszen gond lehet a vízvezetékkel vagy az árammal is. Ha tehát probléma akad a bojlerrel, és nem tudja, kit hívjon: vízvezeték-szerelőt, villanyszerelőt vagy bojlerszerelőt, akkor ellenőrizzen pár dolgot előre.

A szerelője is meg fogja ezeket kérdezni!

Mit kell ellenőriznie, mielőtt szakembert hív a bojleréhez?

A hívás előtt két dolgot ellenőrizhet saját maga, hogy lássa, hogy ez egy egyszerű eset, amit akár Ön is megjavíthat, vagy ténylegesen bojlerszerelő szakember kell:

Lecsapta a biztosítékot (FI relét)? Ha igen, és minden rendben levőnek tűnik, próbálja meg visszakapcsolni (ha ez biztonságos), és nézze meg, hogy felkapcsolva marad-e. Ha igen, akkor remélhetőleg a melegvíz-rendszer ismét működőképes lesz.

Ha a FI relé rendben van, ellenőrizze a bojlerbe csatlakozó vízvezetékeket. Előfordulhat, hogy a víznyomással van a baj, vagy valaki elzárta a vízvételi becsatlakozó ágat.

Mikor kell vízvezeték-szerelőt, és mikor villanyszerelőt hívni bojler problémák esetén?

Ha a bojler problémája valami nagyobb problémára utal az otthona elektromos rendszerében, akkor mindenképpen hívjon villanyszerelőt.

De ha az alábbi problémákat tapasztalja, akkor elsősorban bojlerszerelőre lesz szüksége:

  • A bojler folyamatosan levágja a megszakítót.
  • Kiégett vagy túlmelegedett a bojler biztosítéka.
  • Fura hangok vagy szagok jönnek a bojlerből.
  • Alig fűt vagy túl kevés meleg vizet ad a korábbiakhoz képest.

A legfontosabb azonban, hogy tartson be minden érintésvédelmi előírást! Ha bizonytalan abban, hogyan nézze meg a biztosítékokat, vagy a bojler vezetékeit, mindenképpen forduljon először szakemberhez.