• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Mi az a gyűjtőfuvarozás, kiknek érdemes igénybe venni?

Posted by: | Posted on: április 20, 2021
gyűjtőfuvarozás kamion

A cégek, akik szállítmányozást vesznek igénybe valamilyen oknál fogva nagy valószínűséggel ismerik a gyűjtőfuvarozásnak a fogalmát. A gyűjtőfuvarozás nem más, mint az, hogy egy kamion kapacitását egyszerre veszi igénybe az adott cég másokkal, akik hozzájuk hasonló módon szállítást kívánnak igénybe venni. 

Szállítás során annak megfelelően érdemes útnak indítani a járművet, hogy sikerült-e a kapacitását kellőképpen kihasználni. Mivel minden teherautónak más a kapacitása, ezért eltérések lehetnek azzal kapcsolatban, hogy mikor telik meg az adott autó.

A gyűjtőfuvarozás nem más, mint közösen igénybevett kamion kapacitás, ebből fakadóan a szállítást igénybe vevő személyek osztoznak a szállítás költségein is, nem csak a rakodótéren. Ebből fakadóan jóval kedvezőbb árakat kaphatnak, mintha egy teljes gépjárművet kellene bérelniük a munkára, akkor is, ha amúgy nincs szükségük akkora szállító felületre. A gyűjtőfuvarozást akkor érdemes tehát választani, ha kisebb mennyiségű szállítmányt akarunk eljuttatni A-ból B-be, illetve akkor, ha nem feltétlenül probléma nekünk, hogy nem expressz szállítással fog kiérni a csomag. A gyűjtőfuvarozás ugyanis pontosan amiatt, mert több helyről szedi össze a rakományt, jóval lassabb és ez máshogy történik, mint más fuvarozási típusok esetén. Be kell várni, míg összegyűlik a megfelelő rakományszám, majd, ha ez megvan, akkor indulhat a begyűjtést és csak ezt követően a szállítás. Az ilyen fuvarozási formának is megvan tehát az előnye és a hátránya, tehát mérlegeljük, hogy mi éri meg nekünk a legjobban!