• Fűtés-, víz-, gázszerelés

  • Komplett épületgépészeti kivitelezés

Valóban káros lenne a hajszárítás?

Posted by: | Posted on: március 29, 2018

Pár éve elárasztották az internetet a különféle praktikák és ötletek, hogy miképp érjünk el például természetes göndörséget anélkül, hogy hővel kezelnénk a hajunkat. Ehhez többnyire olyan technikákat mutattak be, mint például a nedves hajtincsek felcsavarása újságpapírcsíkokba vagy zokniba, melyek felszívják a nedvességet emellett pedig göndörre szárítják a hajat.De honnan ered ez a hő nélküli hajkezelés dolog?

Egy ideje vita folyik arról, hogy vajon mennyire káros a hajnak az, ha hajszárítóval szárítjuk. Vagy inkább hogy mennyivel károsabb, a hajszárító használata, mint ha hagyjuk megszáradni a levegőn…. tulajdonképpen az az indoka azoknak, akik leszavaznák a hajszárítót, hogy a készülékforró levegője révén sérülnek a hajszálak, töredeznek, és még a fejbőr is sérül a túlzott forróságtól.

Az állítás egyébként valamilyen szinten helytálló, azonban nem igaz, hogy ez nagyobb kárt okozna, mint az, ha a nedves fejbőrünket hideg levegő éri, vagy ha megtörnek a hajszálak, mert megcsomózzuk őket egy zoknival.

Igazából a fejbőrnek és a hajnak is sokkal rosszabbat tesz, ha hosszasan dörzsöljük egy törölközővel, hogy félig száraz hajunkat aztán hagyjuk magától megszáradni. Ráadásul ezt nem is tehetjük meg bármilyen hőmérsékletben, hiszen télen nagyobb kárát látnánk annak, ha a hideg levegő hatására a nedves fejbőrünk megázna. A hajszárító megfelelő használatával viszont elkerülhetjük a haj töredezését és a hullását is.